BI consultant

Bij veel bedrijven ontbreekt de kennis om Power BI goed in te richten. Een BI consultant helpt je dan tijd en geld te besparen door processen te automatiseren en je te trainen in het gebruik van Power BI.

BI consultant

Excel en Power BI zijn beide hulpmiddelen voor gegevensanalyse en rapportage, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide:

1. Vaardigheden

Heel veel mensen zijn in meer of mindere mate wel bekend met Excel. Mensen zijn vertrouwt met Excel en kunnen na enige ervaring wel kleine overzichten creëren in Excel. Power BI daarentegen is een programma dat veel minder bekendheid geniet en waar mensen vaak vanaf nul af aan aan moeten beginnen.

2. Gegevensvolume

Excel is ontworpen om kleine tot middelgrote gegevenssets te verwerken, terwijl Power BI grote hoeveelheden gegevens aankan. Power BI is geoptimaliseerd voor het werken met grote gegevenssets, zodat u snel en efficiënt query’s kunt maken die miljoenen rijen met gegevens aankunnen.

3. Gegevensmodellering

Excel biedt basismogelijkheden voor gegevensmodellering, terwijl Power BI geavanceerde mogelijkheden voor gegevensmodellering biedt. Met Power BI kunt u relaties tussen tabellen maken, berekende kolommen en metingen maken en geavanceerde technieken voor gegevensmodellering gebruiken, zoals hiërarchische modellering en tijdinformatie.

4. Gegevensvisualisatie

met zowel Excel als Power BI kunt u grafieken en visualisaties maken, maar Power BI biedt meer geavanceerde visualisatie-opties. Power BI bevat een breed scala aan aanpasbare visualisaties, waaronder heatmaps, treemaps en trechterdiagrammen, die u kunnen helpen uw gegevens beter te begrijpen.

5. Samenwerking

Power BI is ontworpen voor samenwerking, waardoor meerdere gebruikers tegelijkertijd aan hetzelfde rapport of dashboard kunnen werken. Excel daarentegen is in de eerste plaats ontworpen voor individueel gebruik, hoewel er beperkte samenwerkingsmogelijkheden zijn.

6. Integratie

Power BI kan worden geïntegreerd met een breed scala aan gegevensbronnen en andere Microsoft-producten, waaronder Azure, SharePoint en Dynamics 365. Excel kan ook worden geïntegreerd met sommige van deze producten, maar biedt niet hetzelfde integratieniveau als Power BI.

Samenvattend, hoewel Excel en Power BI enkele overeenkomsten delen, is Power BI beter geschikt voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens, het bieden van geavanceerde mogelijkheden voor gegevensmodellering, het creëren van meer geavanceerde visualisaties en het mogelijk maken van samenwerking. Excel is beter geschikt voor het verwerken van kleine tot middelgrote gegevenssets en biedt basisgegevensmodellering en visualisatiemogelijkheden.

Zes redenen om een BI consultant in te schakelen

1. Expertise van BI consultant

Een BI consultant heeft expertise in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van Power BI oplossingen. Ze kunnen je helpen bij het maken van gegevensmodellen, het ontwikkelen van rapporten en dashboards en het optimaliseren van uw gegevensquery’s om ervoor te zorgen dat je de meest waardevolle inzichten uit je gegevens haalt.

2. Aanpassing

Een BI consultant kan je Power BI oplossing aanpassen aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Ze kunnen met je samenwerken om inzicht te krijgen in je gegevensbronnen, zakelijke vereisten en doelen om een oplossing te creëren die is afgestemd op uw unieke behoeften.

3. Tijdsbesparing

Het inhuren van een BI consultant kan je op de lange termijn tijd besparen. Een BI consultant kan je helpen je gegevensquery’s te optimaliseren, de nauwkeurigheid van gegevens te verbeteren en de tijd te verkorten die nodig is om rapporten en dashboards te maken. Dit zal uiteindelijk leiden tot meer efficiëntie en productiviteit.

BI CONSULTANT INHUREN

Krijg inzichten uit data

Power BI consultant inhuren deel 2

4. Kostenbesparing

Door met een BI consultant samen te werken, kun je op de lange termijn geld besparen. Een consultant kan je helpen kostenbesparende mogelijkheden te identificeren, je gegevensquery’s te optimaliseren en ervoor te zorgen dat je oplossing soepel werkt.

5. Training en ondersteuning van BI consultant

Een BI consultant kan je team trainen in het effectief gebruiken van Power BI. Ze kunnen ook doorlopende ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat je Power BI oplossing soepel werkt en dat eventuele problemen snel worden opgelost.

6. Toegang tot de nieuwste technologie en best practices

Power BI is een voortdurend evoluerend platform en een consultant kan je helpen om ervoor te zorgen dat je de nieuwste technologie en best practices gebruikt om het meeste uit het platform te halen.

Over het algemeen kan het inhuren van een BI consultant je helpen het volledige potentieel van het Power BI platform te benutten en waardevolle inzichten uit je gegevens te halen. Of je nu net begint met Power BI of je een bestaande oplossing wilt optimaliseren, een consultant kan je helpen je doelen te bereiken en je bedrijf vooruit te helpen.

Contact met BI consultant

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de inzet van een BI consultant. Neem dan contact met ons op.