Excel cursus

Leer Excel met plezier! Wat zeg je me nou?! Excel leren met plezier? Jazeker! Het plezier van een enthousiaste docent, die aandacht heeft besteed aan leuke datasets en tijdens de lessen bij de online lessen gewoon in beeld is. Bovendien worden de lessen afgewisseld met een vleugje humor 😊 Dat zorgt ervoor dat jij de Excel cursus in een mum van tijd met succes doorloopt.

Klassikale cursus Excel

Excel Basis en VervolgPrijsInschrijven
Basis PLUS€295,-Inschrijven
Formules & Functies€395,-Inschrijven
Draaitabellen€395,-Inschrijven
Grafieken en macro’s€395,-Inschrijven

Online cursus Excel

Excel Basis en VervolgPrijsVolgen
InleidingGratisVolgen
Basis PLUS€195,-Volgen
Formules & Functies€295,-Volgen
Draaitabellen€295,-Volgen
Verticaal zoeken€295,-Volgen

InCompany cursus Excel

Excel Basis en VervolgPrijs
Basis PLUSAanvragen
Formules & FunctiesAanvragen
DraaitabellenAanvragen
Grafische analyse, samenwerken en macro’s in ExcelAanvragen
Excel Expert: Data analysePrijs
Power Query & Power Pivot introductieAanvragen
Power Query vervolgAanvragen
Power Pivot & DAX vervolgAanvragen
Excel Expert: Programmeren in VBAPrijs
VBA-basis voor ExcelAanvragen
VBA-vervolg voor ExcelAanvragen
Online Excel cursus

Online Cursus Excel

Draaitabellen
Verticaal zoeken
Basis
Gevorderd

Klassikale Cursus Excel

Op verschillende locaties in Nederland
Bij jou in de buurt
Een halve of hele dag
Afronding met certificaat

InCompany Cursus

InCompany Excel Cursus

Bij jou op het bedrijf
Op maat gemaakt
Samen met je collega’s
Een halve of een hele dag

Excel cursus: hoe word je een echte expert met online training

Ik herinner me nog mijn eerste contact met Excel. Dat was in een Excel-cursus tijdens mijn schooltijd en ik weet nog precies hoe weinig interesse ik erin had.

De belangrijkste reden hiervoor was dat ik niet begreep waarom ik het nodig had en tegelijkertijd werd het mij slecht uitgelegd. Een dodelijke combinatie voor een student – ongeacht het onderwerp.

Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met Excel aan een project werk – en waarom? Omdat het mijn leven een stuk gemakkelijker kan maken. Als je het correct gebruikt.

Ben je momenteel in een situatie waarin je eindelijk het beest Excel wilt verslaan? Bijvoorbeeld als young professional of bij het wisselen van baan? Heb je misschien opgeschept over je Excel-vaardigheden in je sollicitatie en sta je nu onder druk? Geen probleem, we hebben het allemaal meegemaakt 🙂

Wat is de beste manier om Excel helemaal opnieuw te leren?

Er zijn talloze manieren om Excel te leren. Of het nu met een boek is, met YouTube of TikTok-tutorials (vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal), Excel-blogs of begeleide Excel cursus (online cursussen of persoonlijke seminars).

Welke variant je kiest hangt af van meerdere factoren:

Leertype? Wat voor type leerling ben jij? Is het voldoende om een ​​goed leerboek voor je te hebben en het door te werken, of heb je visuele componenten nodig?
Zelfstandig of begeleid? Wil je je eigen curriculum samenstellen of wil je een curriculum dat je kunt volgen? Wil je iemand bij wie je terecht kunt met vragen?
Hoeveel tijd heb je? Heb je een deadline waar je naartoe moet werken, zoals een examen of een nieuwe baan?

Als je veel tijd hebt en je inhoud zelf wilt samenstellen, raad ik aan om op YouTube en verschillende Excel-blogs te bladeren. Je zult zeker je doel bereiken, maar het vereist discipline en een beetje organisatietalent. Het is helemaal gratis.

Als je sneller je doel wilt bereiken en ook een contactpersoon hebt voor verdere ondersteuning, dan kun je overwegen een Excel cursus te boeken en zowel tijd als geld te investeren in je Excel vaardigheden.

Excel face-to-face seminars

Excel cursus online face-to-face seminars verouderd? Ik herinner me nog mijn eerste werkjaren. Je vertelde je baas waar je de behoefte zag om bij te praten en een seminar in het viercijferige bereik werd prompt geboekt. Twee dagen niet op kantoor, eventueel in een andere stad met een overnachting… oh ja, eigenlijk best leuk.

Het doorwerken en internaliseren van een onderwerp in een schoolachtige groep heeft zijn voordelen. Maar laten we eerlijk zijn: wat kun je echt bereiken in 2 dagen? Tussen de koffie- en maaltijdpauzes zitten nog een paar uur, al leert de ervaring dat tegen het einde de laatste slides snel doorgespit of achteraf verstuurd worden.

Als je software echt van 0 tot 100 onder de knie wilt krijgen, is 2 dagen een druppel op een gloeiende plaat. Daarom zijn deze cursussen alleen gewijd aan deelgebieden, bijvoorbeeld Inleiding tot Excel of draaitabellen in Excel.

Als ik mijn kosten/baten-bril opzet, kan ik objectief gezien geen fan zijn van face-to-face Excel-seminars, tenzij je eigenlijk maar een bepaald deelgebied wilt behandelen. Als je echter gewoon vanuit het kantoor wilt werken en ideeën wilt uitwisselen met andere gelijkgestemde mensen, zijn persoonlijke seminars een geweldige kans.

Voordelen van begeleide online Excel cursus

Excel Online Cursussen: Is e-Learning de toekomst? E-Learning met online cursussen heeft de toekomst. Grote bedrijven beëindigen geleidelijk hun contracten met de grote seminaraanbieders en kopen online cursussen tegen veel gunstigere voorwaarden of creëren hun eigen inhoud voor hun werknemers. Maar naast het puur financiële aspect bieden online cursussen nog andere voordelen:

 • Je leert altijd en overal met elk device (pc, smartphone, tv of tablet)
 • Willekeurig aantal deelnemers: nooit meer “de cursus is volgeboekt”
 • Verschillende leerinhoud met video’s, audio, afbeeldingen en documenten
 • Jij bepaalt het leertempo
 • Succeschecks mogelijk door eindtesten en certificering
 • Geld-terug-garantie: Veel online cursussen bieden een geld-terug-garantie.
 • Leren door te doen: Volg de online cursus en werk tegelijkertijd zelf aan de getoonde inhoud

Zoals je kunt zien, ben ik een grote fan van online training en heb ik al tal van vaardigheden kunnen ontwikkelen door middel van dergelijke aanbiedingen, bijvoorbeeld SEO en SQL.

Mijn Excel cursus aanbeveling

De meest uitgebreide Excel-cursus op de markt, die alle belangrijke aspecten behandelt en de cursist opleidt van 0 tot expert. Je hoeft echter geen beginner te zijn om waarde uit de cursus te halen. Naast de basis, zoals formules en diagrammen, zijn er uitgebreide cursusonderdelen over Excel VBA, Power Query of Power Pivot. De inhoud van de cursus helpt je gegarandeerd je dagelijkse Excel taken op een tijdbesparende manier te automatiseren.

In een geconcentreerde 50 uur wordt de volgende cursusinhoud behandeld:

 • Basiskennis
 • Functies
 • Kaarten en kaarten
 • Draaitabellen
 • Macro’s
 • Powerquery
 • Power Pivot
 • Excel VBA
 • Office VBA (Excel & Powerpoint)

De lesinhoud wordt regelmatig uitgebreid zonder dat je een extra kosten hoeft te betalen. Dit betekent dat je de cursus eenmalig koopt en kunt profiteren van verdere updates.

Als je meer informatie wilt, kunt je hier een gedetailleerd rapport vinden over onze online Excel cursus. Welke vorm van leren je ook kiest, je kunt Excel in het kantoorleven niet omzeilen. Daarom is het beter om het onderwerp zo vroeg mogelijk op te pakken. Ik wens je veel succes!

Wil je graag een Excel cursus

Je kunt bij De Excel Specialist terecht voor online en face-to-face Excel cursus.