Excel groepen indelen

Wil je graag groepen indelen in Excel? Een indeling waarbij je rekening moet houden met de voorkeuren die zijn ingegeven en maximale groepsgroottes? Dan kan dit een flinke klus zijn. Zeker als functies zoals draaitabellen en verticaal zoeken je vreemd zijn. Met behulp van De Excel Specialist is zo een klus binnen één of twee uur geklaard.

Excel groepen indelen input

Je hebt deelnemers gevraagd om 1 of meerdere voorkeuren op te geven. Hieronder zie je een schermafdruk van de mogelijke input die je hebt. Om dit vervolgens in te delen naar een X aantal groepen of rondes kan een flinke uitdaging zijn. Zeker als je zo veel mogelijk rekening wilt houden met deze voorkeuren en rekening wilt houden met maximale groepsgroottes. De hoeveelheid moeite die het kost, stijgt natuurlijk met de hoeveelheid data. Lees: de hoeveelheid mensen, deelnemers, voorkeuren, workshops, rondes of toewijzingen.

Hieronder zie je een schermafdruk van het resultaat. Met behulp van De Excel Specialist worden deze handelingen met behulp van draaitabellen en verticaal zoeken met grote efficiëntie geregeld. Beheers je deze functionaliteiten niet. Dan is er geen beginnen aan.

Excel groepen indelen output

Voorbeeld vraag m.b.t. Excel groepen indelen

Ik heb 300 deelnemers voor 5 verschillende workshops, waarvan elke deelnemer 2 workshops mag volgen. Alle deelnemers hebben een top 3 van workshops, die ze willen bezoeken, aangegeven. Ik heb dus een Excel-bestand met naam, voorkeur 1, voorkeur 2, voorkeur 3 en dat 300 keer. Is er een mogelijkheid om ze zo optimaal mogelijk in te delen met behulp van Excel?

Je hebt gevraagd om een inschrijving. Of om mensen te laten inschrijven. Waarbij je gevraagd hebt om hun voorkeur. Om vervolgens de deelnemers in te delen in groepen, rondes, workshops of iets dergelijks. Of zaken toe te wijzen aan de deelnemende partijen. Hierbij wil je zo veel mogelijk rekening houden met de opgegeven voorkeuren en de maximale aantallen per groep, workshop of toewijzing.

Ik heb 210 studenten gevraagd om maximaal 4 voorkeuren op te geven voor het bezoeken van een dispuut. Uiteindelijk wil ik deze studenten indelen in drie rondes, waarbij ik op z’n minst rekening wil houden met 2 van de voorkeuren die ze hebben opgegeven. Ik wil daarbij de studenten gelijkmatig verdelen over de drie rondes en 16 disputen. Kun je mij daarbij helpen?

Neem contact op over Excel groepen indelen

Heb je een vraagstuk waarbij je groepen wilt indelen op basis van de opgegeven voorkeur? Een indeling waarbij je rekening moet houden met maximale groepsgroottes? En beheers je niet de functionaliteiten in Excel zoals draaitabellen en verticaal zoeken? Neem dan contact op met De Excel Specialist. Voor een kleine vergoeding ben je snel geholpen.

Lees ook