Les Intro

Het is handig om deze cursus op twee schermen te volgen, waarbij je op het ene scherm de cursus weergeeft en op het andere scherm een Excel document.
Als je één scherm hebt, dan is het verstandig om de ene helft van je scherm te vullen met deze cursus en de andere kant een Excel document. Je hebt nu waarschijnlijk de cursus in full screen staan. Houd nu je Windows-toets in je toetsenbord ingedrukt en druk vervolgens op pijltje naar links. Nu zie je dat deze cursus de linkerhelft van je scherm vult. Selecteer nu je Excel document. Houd nu je Windows-toets in je toetsenbord ingedrukt en druk vervolgens op pijltje naar rechts. Selecteer nu de cursus. Als het goed is, is nu het linker deel van je scherm gevuld met de cursus en het rechterdeel met je Excel-document.

Heb je een moment waarop het te snel gaat pauzeer of spoel de video even terug en je kunt rustig aan de oefening uitvoeren.
Mijn advies is, werk zoveel mogelijk met je toetsenbord in plaats van met je muis. Dit werkt uiteindelijk sneller en zorgt voor een dynamischere en dus gezondere werkhouding.

Ik leg vaak meerdere manieren uit om je doel te bereiken. Van deze manieren hebben vaak wel 1 of 2 manieren mijn voorkeur. Ik leg ze allemaal uit, zodat je er bekent mee raakt en zelf je voorkeur kunt ontdekken. Tip! Gebruik een toetsenbord met een separaat numeriek bord.
Ik wens je heel veel plezier en succes!