LinkedIn Excel, LinkedIn profielen in Excel

LinkedIn heeft een ongelofelijke rijke database aan contactinformatie. Contactinformatie die je heel goed kunt gebruiken om je CRM database te verrijken. Om daar vervolgens je nieuwsbrieven of individuele mailtjes naar te sturen. Lees in onderstaand artikel meer over LinkedIn Excel.

LinkedIn Excel


Er zijn twee mogelijkheden binnen Excel, namelijk:

  1. De data van mensen, waarmee je nog niet gelinkt bent, te exporteren naar Excel.
  2. De connecties van jou en je collega’s exporteren naar Excel.

LinkedIn Excel, de data van mensen, waarmee je nog niet gelinkt bent


Bij LinkedIn heb je de mogelijkheid om Sales Navigator voor circa 65 Euro per maand aan te schaffen. Dit is overigens per maand opzegbaar. Met deze optie kun je bedrijven waar je je als organisatie op richt selecteren. Ook kun je een selectie maken op geografie, functiegebied en titel.

Zo kun je bijvoorbeeld alle Engineers van Volvo in Zweden selecteren. Alle contacten komen dan naar voren. Deze contacten kun je vervolgens kopiëren naar Excel. En deze daarna omzetten naar Voornaam, Achternaam, Titel, Locatie, Bedrijf en E-mailadres. Vervolgens kun je je database verrijken met deze waardevolle informatie.

Neem contact op met De Excel Specialist

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met De Excel Specialist.

LinkedIn Excel, de connecties van jou en je collega’s exporteren


De connecties van jou en je collega’s bestaan waarschijnlijk al uit waardevolle connecties. Hoogstwaarschijnlijk staan niet al deze connecties in je CRM database. Ze ontvangen dus niet jullie nieuwsbrieven.

Binnen de gratis versie van LinkedIn bestaat de mogelijkheid om de gegevens van je connecties te exporteren naar Excel. Klik op deze url https://www.linkedin.com/psettings/member-data om op de plek te komen waarop je je gegevens kunt exporteren. Dit zul je uiteraard voor elke collega afzonderlijk moeten doen. Klik op de eerste optie en vervolgens op de knop aanvraag.

Je ontvangt dan binnen 24 uur een mail van LinkedIn. Waarbij je een bestand krijgt toegestuurd met alle contacten. Plus het bedrijf waar ze werken en de functie waarin ze zitten en hun gekoppelde e-mailadres. Hun gekoppelde e-mailadres kan een zakelijk e-mail zijn of een privé-email. Dat is helemaal afhankelijk van degene die het account heeft ingesteld.

Met behulp van deze data kun je dus rechtstreeks via de mail contact leggen met je connecties. Je bent dan niet meer afhankelijk van LinkedIn om met je connecties te communiceren. Bovendien kun je je CRM database verrijken en ze toevoegen aan je nieuwsbrief database.


Meer contact met je connecties zorgt voor een betere band met je connecties. Meer contact en een betere band met je connecties zorgt uiteindelijk voor meer verkoop. Wie wil dat nou niet?!

Neem contact op met De Excel Specialist

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op met De Excel Specialist.