Microsoft BI specialist

Ben je op zoek naar een Microsoft BI specialist? Een specialist die je verder helpt met het structureren en visualiseren van je data? Onze Microsoft BI specialist werkt met je samen om inzichten te ontdekken die verborgen zijn in je gegevens en om de gegevensverkenning te verbeteren. Power BI stelt gebruikers in staat om een ​​breed scala aan live data te consumeren en analyseren via gebruiksvriendelijke dashboards, interactieve rapporten en boeiende datavisualisaties.

Microsoft BI specialist

10 Voordelen van Power BI

1. Inzicht in bedrijfsprocessen, functies en functionaliteiten

Met Power BI heb je altijd actuele data bij de hand. Vanuit verschillende bronnen die je zelf wilt. Je weet dus hoe je processen verlopen. Zo kun je op elk moment weloverwogen beslissingen nemen.

2. Ideaal voor mobiel én desktop

Gewoon op je smartphone krijg je inzichten die je omzet in actiepunten. De software is heel laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Bovendien geschikt voor tablet, desktop, laptop en tablet. Dashboarden zijn zelfs op maat te maken zodat zodat de visualisatie beter uitkomt op mobiel.

3. Mooie en overzichtelijke visualisaties

Ook al ben je zelf geen data-analist, dankzij Microsoft AI in Power BI kun je snel inzichten krijgen in gestructureerde en ongestructureerde gegevens, zoals tekst en afbeeldingen.

4. Het werkt net zo simpel als Excel

Je kent Office 365, dus werken met Excel kun je al. Dan is het een kleine moeite om Excel-query’s, -gegevensmodellen en -rapporten te verbinden met Power BI-dashboards. Zo kun je snel data verzamelen, analyseren, publiceren en delen.

5. Microsoft loopt voorop in business intelligence

Al 12 jaar achter elkaar wordt Microsoft door Gartner erkend als leider in het Magic Quadrant voor Analytics and Business Intelligence Platforms. Dat biedt vertrouwen, toch?

6. Iedereen kan zelf data analyseren

Het mooie van Power BI is dat jij en je collega’s op hetzelfde platform data kunnen analyseren die voor jullie functie van belang zijn. Krachtige modellen en rapporten met vaste indeling helpen om elke analyse perfect te laten verlopen.

7. Extra visualisatiemogelijkheden

Dankzij cloudkracht kun je in Power BI interactieve visualisaties maken en delen. Uiteraard voldoen de wereldwijde datacenters, waaronder die in Nederland, aan de compliance- en regelgevingsvereisten.

8. Koppeling met verschillende systemen

Heb jij je gegevens in meerdere systemen vastliggen en wil je die graag met elkaar combineren? Dat is geen punt. Met ons koppelplatform zorgen wij ervoor dat je ook dán gebruik kunt maken van Power BI.

9. Continue doorontwikkeling

Elke week verschijnen er updates die Power BI-functies en -mogelijkheden verbeteren. Deze updates komen voort uit duizenden ideeën die jaarlijks worden ingediend door de Power BI-community, die talloze leden over de hele wereld heeft.

10. Business intelligence inzetten tegen beheersbare kosten

Wist je dat Power BI Desktop gratis te gebruiken is? Wil je verder de diepte in met Power BI Pro, dan betaal je € 8,40 per maand per gebruiker. Zo kun je dus iedereen binnen je organisatie op een voordelige manier mogelijkheden bieden voor business intelligence en analyse.

Microsoft BI specialist

Maak gebruik van de deskundige Microsoft BI specialist van De Excel Specialist en transformeer je bedrijf. Microsoft BI is een suite van beproefde tools voor bedrijfsanalyse die gebruikmaken van overtuigende visualisaties die belangrijke zakelijke inzichten opleveren. Je kunt dit platform gebruiken om te leren hoe je verbinding kunt maken met honderden gegevensbronnen, gegevensvoorbereiding kunt vereenvoudigen en analyse kunt stimuleren. Je kunt zinvolle rapporten maken en deze vervolgens publiceren zodat je organisatie ze kan gebruiken op internet en op mobiele apparaten, waardoor betere gegevensgestuurde besluitvorming mogelijk is. Hoe kun je tenslotte de juiste zakelijke beslissingen nemen en een winnende strategie samenstellen zonder over alle nauwkeurige statistieken te beschikken die nodig zijn om die beslissingen te meten en te formuleren?

Onze Microsoft BI specialist kan gepersonaliseerde dashboards maken met een uniek, 360-graden beeld van je bedrijf en kunnen schaalbaar zijn in de hele onderneming met ingebouwde governance en beveiliging.

Heb ik Microsoft BI Specialist nodig?

Als je problemen ondervindt bij het vinden van de benodigde statistieken om je volledige bedrijfsbeeld te zien, dan twijfel je waarschijnlijk of je je wel of niet op de juiste prioriteiten concentreert. Het kan van onschatbare waarde zijn om te profiteren van de mogelijkheid om snel belangrijke zakelijke trends uit je gegevens te evalueren en te begrijpen.

Onze Microsoft BI specialist helpt je de blinddoek af te doen en je gegevens visueel op één scherm te zien, in plaats van verspreid over spreadsheets, software en organisaties.

Als je bedrijf op zoek is naar een platform dat analytische mogelijkheden biedt op het gebied van voorspellende modellering, optimalisatie en rapportage, dan is Power BI de tool voor jou. Power BI gebruikt de bestaande Microsoft-systemen zoals Azure, SQL en Excel om datavisualisaties te bouwen die zeer intuïtief en aantrekkelijk zijn. Dit is uitstekend geschikt voor degenen die al werken met Microsoft-producten zoals Office 365, Azure en Excel. Het is tevens een geweldige goedkope optie voor MKB’s en startups die datavisualisatie nodig hebben.

Power BI is diep verankerd in de Microsoft-stack en wordt snel nog meer geïntegreerd. BI is opgenomen in Office 365 en Microsoft moedigt het gebruik van Power BI aan voor het visualiseren van gegevens uit hun andere cloudservices en applicaties. Power BI kan ook verbinding maken met meer dan 200+ externe bronnen.

Microsoft Power BI specialist

Microsoft BI en SharePoint

Combineer de visualisatietools in Power BI met de samenwerkingskracht van SharePoint Online om waardevolle inzichten uit uw gegevens te halen. Power BI kan worden geïntegreerd in SharePoint om interactieve en gegevensrijke rapporten te maken. Leer van onze Microsoft BI specialist hoe uje verbinding kunt maken met gegevens in lijsten en bibliotheken en hoe je gegevens van meerdere locaties in SharePoint kunt combineren. Transformeer de gegevens in boeiende grafieken en visualisaties en publiceer je rapporten via Power BI-services. Je kunt een nieuwe pagina toevoegen aan uw SharePoint-site en de rapporten insluiten, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor iedereen in je organisatie.

Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 bevat al een ingebouwde dashboardfunctie met acceptabele grafieken, lijsten en elementaire analysemogelijkheden. Standaard is de dashboardpagina het eerste wat de meeste gebruikers zien wanneer ze inloggen via de webinterface, maar deze dashboards verbleken in vergelijking met de volledige mogelijkheden en superieure esthetiek van het vlaggenschipanalyseplatform van Microsoft, Power BI.

Het goede nieuws is dat je een volledig functionerend, vooraf gebouwd Power BI-dashboard aan Microsoft Dynamics 365 kunt toevoegen met je eigen gegevens en dat het er volledig naadloos uitziet alsof het er altijd al deel van uitmaakte. Het nog betere nieuws is dat het eenvoudig, snel en volledig GRATIS is. Business intelligence-dashboards transformeren Microsoft Dynamics 365-gegevens in grafische rapporten en analyses die geïnformeerde, wendbare besluitvorming ondersteunen.

Onze Microsoft BI specialist laat je zien hoe Power BI voor Office 365-cloudservice werkt met Microsoft Dynamics 365 om een ​​selfservice-analyseoplossing te bieden. Power BI ververst automatisch de weergegeven Microsoft Dynamics 365 (online) gegevens. Met Power BI Desktop of Microsoft Office Excel Power Query voor het maken van rapporten en Power BI voor het delen van dashboards en het vernieuwen van gegevens uit Microsoft Dynamics 365 (online), hebben verkoop-, marketing- en servicemedewerkers in je organisatie een krachtige nieuwe manier om met Dynamics 365 te werken gegevens.

Azure en Power BI

Met Azure-services en Power BI kun je je gegevensverwerkingsinspanningen in analyses en rapporten die realtime inzicht in je bedrijf bieden. Of je gegevensverwerking nu cloudgebaseerd of on-premises is, eenvoudig of complex, single-source of massaal geschaald, gedistribueerd of realtime. Azure en Power BI hebben de ingebouwde connectiviteit en integratie om je business intelligence-inspanningen tot leven te brengen .

Power BI heeft een groot aantal Azure-verbindingen beschikbaar en de business intelligence-oplossingen die je met die services kunt maken, zijn net zo uniek als uw bedrijf. Je kunt verbinding maken met slechts één Azure-gegevensbron. Of een handvol, en vervolgens je gegevens vormgeven en verfijnen om aangepaste rapporten te maken.

Power BI transformeert Project Online-gegevens in rijke, boeiende beelden die je kunt verzamelen en onderzoeken. Zodat je de juiste beslissingen kunt nemen en je kunt concentreren op wat voor jou belangrijk is. Blijf op de hoogte, ontdek trends zodra ze zich voordoen en ontwikkel je bedrijf.

Stel je voor dat je vraagt: Welke projecten lopen boven het budget? En een verbluffende, rijke, interactieve visualisatie voor je antwoord te krijgen. Met Power BI stel je vragen in natuurlijke taal en krijg je de juiste grafieken en diagrammen als antwoord.

Verken je gegevens visueel door middel van een vrije vorm van slepen en neerzetten, een breed scala aan moderne gegevensvisualisaties en een gebruiksvriendelijke ervaring voor het schrijven van rapporten.

Altijd en overal toegang tot je gegevens. Native Power BI-apps bieden live, interactieve, mobiele toegang tot je belangrijke bedrijfsinformatie.

Power BI gegevens importeren uit meer dan 200+ gegevensbronnen

Het team van doorgewinterde Microsoft BI specialisten zal je begeleiden bij het proces van het binnenhalen van gegevens uit verschillende bronnen in Power BI om zinvolle visualisaties te creëren met relevante, bruikbare inzichten. Veel andere leveranciers hebben geen expertise en middelen om je te helpen bij het succesvol extraheren van deze gegevens op de manier van ‘best practices’.

Bereid je gegevens voor op visualisaties van absoluut de beste kwaliteit. De Excel Specialist laat je zien hoe je gegevens kunt importeren uit bijna elke gegevensbron, database of webservice met behulp van aangepaste interfaces (API), aangepaste connectoren of webservices. Creëer zinvolle datasets met behulp van een lokale of online databron.

Een paar dingen die je moet weten over Power BI

Dit is het proces van het verbinden van je gegevens, waar ze ook zijn, met Power BI en deze vervolgens vorm te geven om aan je behoeften te voldoen. De revolutionaire tool van Power BI, Power Query genaamd, zal je hierbij helpen.

Gegevensmodellering

Dit is het proces van het selecteren van je gegevens en het transformeren ervan in iets dat nuttiger is dan alleen de onbewerkte versie. De revolutionaire Power Pivot van Power BI helpt je hierbij. Zodra je je vaardigheden aanscherpt en leert hoe je Power Pivot kunt gebruiken, ben je goed op weg om je te bekwamen in Power BI.

Data visualisatie

Nadat je je gegevens met succes hebt geladen en de database hebt ontworpen om de gewenste zakelijke vragen te beantwoorden, moet je de gegevens visualiseren. De gloednieuwe visualisatie-engine van Power BI wordt voortdurend verbeterd, maar met weinig begeleiding zou je aan de slag moeten kunnen.

Microsoft BI specialist training

Power BI functies en -mogelijkheden verbeteren snel. Dit kan een uitdaging zijn voor gebruikers om alle nieuwe visualisaties bij te houden, zinvolle dashboards te maken en echt eigenaar te worden van hun gegevens. Of je nu net begint of een gevorderde gebruiker bent die op zoek is naar aanvullende coaching. Onze praktische training zal je organisatie helpen om het Power BI-platform met succes te adopteren en te laten bloeien.

Microsoft BI training

Een greep uit de onderwerpen die we in onze training behandelen

  • Begeleiding bij de verschillende licentiemogelijkheden binnen Power BI: Power BI Free, Power BI Pro en Power BI Premium.
  • U leert hoe u gegevens kunt importeren en transformeren
  • We laten u zien hoe u inzichtelijke datavisualisaties kunt maken en delen met verschillende afdelingen binnen uw organisatie
  • Gegevens importeren en transformeren met Power Query
  • Gegevensmodellering met Power Pivot
  • Onze deskundige coaches leren u hoe u gegevens uit meerdere gegevensbronnen kunt lokaliseren en integreren
  • We beginnen met uw eigen data en analyses door klassikale concepten toe te passen met de hulp van een EPC Group Power BI-expert.
  • Schrijven van data-analyse-expressies (DAX)
  • Power Pivot Excel-rapporten maken

Bel nu en maak vrijblijvend een afspraak