Power BI consultant inhuren

Je wilt graag een Power BI consultant inhuren. Een partner die je ook productonafhankelijk adviseert en je de zekerheid geeft de juiste beslissingen te nemen op het gebied van performance management. Met De Excel Specialist combineer je beide. Onze ervaring geeft je namelijk de zekerheid om samen te werken met een ervaren en succesvolle expert voor Power BI.

Bel nu en maak vrijblijvend een afspraak.

Software selectie

Op ervaring gebaseerde checklists en een beproefd selectieproces voor je veilige investeringsbeslissing.

Eindevaluatie

De laatste onafhankelijke expertvisie als laatste beveiliging voor je softwarebeslissing voor Power BI.

BI-kaart

De trefzekere manier om je Business Intelligence-projectplan te maken.

Project implementatie

Met de ervaring van tientallen Power BI-projecten brengen wij je succesvol naar je doel.

Project Redding

Onze kwaliteit geeft je zekerheid als je tijdens het lopende project van partner moet wisselen.

Controle

De beproefde stresstest voor de performance en optimalisatie van je Power BI-architectuur.

MET POWER BI
MAAK SLIMMERE BESLISSINGEN

Goede resultaten door zorgvuldige analyse van uw gegevens

Power BI consultant inhuren

Veel gestelde vragen

Is onze datakwaliteit toereikend voor Power BI?

Welk bedrijf heeft perfecte data? Het is vooral van belang om te kunnen blijven handelen en met de beschikbare data tot de best mogelijke rapportage, analyse, planning en forecast te komen. Een gerichte verbetering van je basisdata is dan meestal ook onderdeel van dit traject.

Wat is het moment waarop je kunt overschakelen naar Power BI?

Er zal waarschijnlijk nooit een echt goed moment zijn voor een Power BI-project. Tijdgebrek is vaak ook het gevolg van slechte softwaretools, waarmee je de toenemende eisen in de besturing alleen maar onvoldoende kunt opvangen. Met de ondersteuning van een gespecialiseerde consultant kun je je eigen Power BI-project starten en tegelijkertijd eenvoudig je dagelijkse bedrijfsvoering beheren.

Moet de IT afdeling ondersteunen bij Power BI?

Je business intelligence-project moet je onafhankelijk maken van IT. Een gespecialiseerde afdeling kan een Power BI-project gemakkelijk zelfstandig aan. IT helpt waar nodig, maar zonder eigen middelen vast te leggen.

Hoe omvangrijk is een Power BI project?

Helaas horen we steeds vaker over tijdrovende business intelligence-projecten die niet aan de verwachtingen voldoen. Ernstige fouten in het projectmanagement zijn meestal de oorzaak. Onze ervaring: Met een duidelijk tijdschema en de juiste externe projectpartner levert een Power BI-project in korte tijd zeer goede resultaten op, zelfs met beperkte middelen.

Hoe start je een Power BI project?

Je weet dat het veel te riskant is om alleen te beginnen. Dit inzicht is geen belemmering, maar de eerste belangrijke stap naar een succesvol project. Je hebt daarom een externe partner nodig met ervaring die je direct naar je doel leidt.

Welke risico’s zijn er bij een Power BI project?

Voor elke uitdaging in een Power BI-project zijn er inmiddels beproefde benaderingen. Met de juiste externe projectpartner is het slagingspercentage van een Power BI-project bijna 100 procent.

POWER BI VOOR
BETER INZICHT

Krijg inzichten uit data

Power BI consultant inhuren deel 2

Power BI consultant inhuren

Bel nu en maak vrijblijvend een afspraak.

Waar wordt Power BI voor gebruikt?

Power BI is een verzameling business intelligence-tools van Microsoft en is gespecialiseerd in cloudbased analyse van bedrijfsgegevens.

Uit welke componenten bestaat Power BI?

Het belangrijkste onderdeel van Power BI is Power BI Service. Deze dienst is het centrale controlepunt in de cloud. Het dient als hub voor alle andere applicaties zoals Power BI Desktop, Power BI Mobile. Power BI Desktop kan echter ook op zichzelf worden gebruikt.

Wat onderscheidt Power BI desktop van mobiel?

Power BI Desktop is een hulpprogramma dat op desktopcomputers is geïnstalleerd en dat kan worden gebruikt om gegevens op te vragen, te modelleren en te visualiseren. Power BI Mobile is een app voor mobiele apparaten. Het heeft toegang tot rapporten die worden geleverd door de Power BI-servicemodule in de cloud.

Wat is Power BI DAX?

DAX is een afkorting voor Data Analysis Expressions – een reeks functies die helpen waardevolle inzichten uit gegevens te halen als onderdeel van Power BI. DAX is vergelijkbaar met de functies in Excel.

Wat zijn de Power BI Report Builder en Report Server?

Traditionele Power BI-rapporten presenteren bedrijfscijfers in continu schuifbare tabellen. Power BI Report Builder is een tool om deze rapporten te maken in de vorm van enkele pagina’s naar bladen. Deze rapporten kun je naar de Power Report Server uploaden en vervolgens met anderen delen.

Wat is de Power BI Report Query Builder?

Power BI Report Query Builder is een tool die bij Power BI Desktop wordt geleverd. Met zijn hulp worden verbindingen met gegevens tot stand gebracht. Deze kunnen vervolgens worden gemodelleerd en gestructureerd om nieuwe informatie te verkrijgen.

Welke databronnen kun je aan Power BI koppelen?

Power BI biedt een groot aantal interfaces om verbinding te maken met gegevens. Naast in-house applicaties zoals Office 365 (met name Excel) en Azure SQL Data Warehouse, omvat dit ook Adobe Analytics, Google Big Query, IBM DB2, SAP Business Warehouse, databasesystemen zoals SQL Server, postgreSQL, Oracle DB en veel meer.

Power BI consultant inhuren

Bel nu en maak vrijblijvend een afspraak.