Social Media Dashboard Excel

Social Media Dashboard Excel

Maak een social media dashboard Excel met behulp van ons kant-en-klare sjabloon met verbluffende datavisualisatie. Met deze tool kun je bijvoorbeeld in korte tijd verschillende gratis sjablonen maken.

Als je een YouTube-kanaal hebt, is dit artikel iets voor jou! In de afgelopen jaren is dit onderwerp actueel geworden, omdat iedereen geïnteresseerd is in de social media statistieken. Als er namelijk veel bezoekers van je sociale media kanalen op je site komen, kan je website in korte tijd populair worden. We kunnen er niet omheen dat dit ook een positieve financiële impact kan hebben.

Over ons social media dashboard Excel. We hebben gekozen voor een klassieke rasterlay-out om 12 belangrijke YouTube-statistieken weer te geven die bij elke grote sociale media horen. Leer meer over dashboardontwerp en bekijk onze nieuwste dashboardsjablonen.

Ons framework stelt je in staat om op de hoogte te blijven van social media-analyses van al je favoriete kanalen. Vervang gewoon je belangrijkste statistieken en maak met gemak verschillende rapporten voor Twitter-, Pinterest- of Facebook-analyses.

Statistieken Social Media Dashboard Excel

We volgen de volgende indicatoren:

 • Totale kijktijd
 • Totaal aantal weergaven
 • Unieke bezoekers
 • CTR voor vertoningen
 • Gemiddelde kijktijd(en)
 • Gemiddeld aantal views per kijker
 • Doelgroep behoud
 • Betrokkenheid
 • Abonnees (winst)
 • Abonnees (verloren)
 • Geschatte opbrengst (€)
 • Conversies (%)

Ontdek de structuur

Je kunt ouderwetse oplossingen gebruiken in Excel, maar we kunnen iets compleet nieuws bedenken dat je nog nooit eerder hebt gezien. Wij hebben voor het laatste gekozen. Het loont de moeite om hetzelfde te doen als je het publiek of de bazen wilt verrassen.

Laten we eens kijken naar de structuur van het social media dashboard Excel! Het is duidelijk en eenvoudig.

Het gegevensblad: bereken de variantie

Als eerste kun je je gegevens toevoegen aan het gegevenswerkblad. Nu passen we een geneste ALS-formule toe. Met behulp van deze formule kunnen we de afwijking tussen de geselecteerde maand en de vorige maand identificeren en weergeven.

Social Media Dashboard Excel data

Een vervolgkeuzelijst maken

Neem contact op met De Excel Specialist als je een maandelijks overzicht nodig hebt voor je social media dashboard Excel. De beste keuze is om een ​​vervolgkeuzelijst te maken. Dit is niets bijzonders. We hebben het al vele malen eerder gebruikt. We hebben 12 social media statistieken gekozen.

Laten we deze in de gegeven periode onderzoeken. We hebben het al gehad over het menu dat zich in de rechterbovenhoek van de sjabloon bevindt.

Scorekaart social media dashboard Excel

Nu moeten we het hebben over de kern van ons social media dashboard Excel. Laten we eens kijken naar de gegevens achter de widget.

 1. Voeg als eerste een gegevenslabel toe voor de widget.
 2. Koppel daarna de gegevens uit het Gegevenswerkblad aan het hoofddashboardblad.
 3. Maak een eenvoudig lijndiagram.
 4. Selecteer het bronbereik. Blader door de cel die de werkelijke waarde bevat. We zullen dus een jaarlijkse trendlijn krijgen en weergeven.
 5. Koppel tenslotte de variantie uit het rekenblad.
Totale kijktijd

Herhaal deze stappen voor elke widget.

We hebben de scorecards gekoppeld aan de berekende waarden op het data werkblad. Alle kaarten worden bijgewerkt wanneer je de maanden in de vervolgkeuzelijst wijzigt. Dat is alles!

Voorwaardelijke opmaak toepassen

Ga naar het rekenblad! Nu gaan we voorwaardelijke opmaak toepassen. Selecteer de cel, klik vervolgens op het tabblad Start en selecteer voorwaardelijke opmaak.

Voorwaardelijke opmaak

Maak nieuwe regels voor de huidige selectie. We kunnen de positieve waarden groen en de negatieve waarden rood weergeven. Tip: vergeet niet: sommige statistieken werken tegenovergesteld, bijvoorbeeld ‘Abonnee kwijt’.

Oké, terug naar het dashboardblad. Voor de belangrijkste statistieken maak je handmatig een aangepast radiaal staafdiagram of gebruik bijvoorbeeld een diagram-invoegtoepassing voor gegevensvisualisatie. Kies een indrukwekkend grafiektype om je belangrijkste YouTube-statistieken weer te geven.

Social Media Dashboard Excel ter afsluiting

Nog even een kleine Excel-gerelateerde omweg. Sla deze alsjeblieft niet over. Een van de nieuwsmediablogs heeft namelijk de huidige en beste Excel-professionals gevraagd wat zij vinden van de relatie tussen BI en Excel. Dat is betreffende het feit dat online oplossingen in opkomst zijn en de nieuwste business intelligence-tools van Microsoft Excel (Power BI, Power Query) steeds meer terrein winnen. Aan de andere kant verklaarden alle professionals eensgezind dat Excel het hulpmiddel zou moeten zijn in het dagelijkse werk. We raden aan om aangepaste productiviteitstools en gratis Excel-invoegtoepassingen te gebruiken.

Dus meer haast, minder snelheid. Het is namelijk allemaal gratis en zal in de toekomst niet veranderen. Er staat je meer nieuws te wachten, dus bezoek onze website vaker voor de nieuwste Excel-tips en -nieuws.

Download het Social Media Dashboard Excel sjabloon.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal. We zullen regelmatig dashboard instructies publiceren. Blijf kijken.

Aanvullende bronnen:

 • Heatmap gebaseerd Social Media Rapport (Download)
 • Dynamische SM-sjabloon maken
 • SEO-analyse

Voor vragen over een social media dashboard Excel

Heb je vragen over een social media dashboard Excel? Neem dan vrijblijvend contact op met De Excel Specialist.

Lees ook